VESTI

ARHIVA

RSS FEED

 


 
Rammstein Serbia Forum

 

 


 
Rammstein Serbia Website Statistics

Pretraži:


free counters

 
 
 


RAMMSTEIN ĆE PO DRUGI PUT ZAPALITI KOMBANK ARENU!

RAMMSTEIN / BEOGRAD, KOMBANK ARENA 28.04.2013. / 20H

BeogradMoto nove Rammstein-ove turneje "Wir Halten Das Tempo" (Mi držimo ritam) osvaja i Beograd u sklopu njihove Turneje u 2013. godini! Nakon koncerta u Španiji, Portugalu, Francuskoj i Italiji, Rammstein u nedelju nastupa u Beogradu u Kombank Areni!

Pred novi spektakl za Radio B92 na par pitanja odgovorio je Paul Landers, gitarista grupe.

Kada se vratiš na početak benda 1994. da li ste očekivali da ćete trajati toliko na sceni, sad već skoro dve decenije? 
Paul Landers: Ne, zaista nismo mislili da ćemo toliko dugo da opstanemo na sceni, prosečno vreme postojanja nekog benda je otprilike četiri godine, a mi smo nekako uspeli da pređemo tu granicu. 

Jedna od stvari koja vas karakteriše je to što nikada nije bilo personalnih promena u bendu i dalje nastupate u originalnoj postavi?
Paul Landers: Teško je to objasniti, to vam je kao sa brakovima, neki traju dugo, neki ne, pretpostavljam da smo prosto imali sreće da toliko dugo budemo u istoj postavi. 

Da li ipak bilo nekih tenzija unutar samog benda tokom snimanja albuma ili pripremanja nastupa? 
Paul Landers: Najveći stres imamo kada snimamo albume, svi u bendu imamo svoje mišljenje i naravno svi želimo da album bude dobar, pa se dešava da u tom kreativnom sukobu izgubimo dosta energije, to je najviše došlo do izražaja tokom snimanja albuma "Mutter" i poslednjeg albuma "Liebe Ist Für Alle Da". 

Radije snimate albume u nekim drugim gradovima nego u rodnom Berlinu?
Paul Landers: Da, volimo da se potpuno izolujemo od svakodnevnog života kada snimamo album, da bismo mogli potpuno da se koncentrišemo na muziku i zato uvek odemo u neki drugi grad. 

Vaši koncerti su pažljivo pripremani i sve je unapred isplanirano, da li se ipak desi nešto "neplanirano", pa morate da improvizujete na sceni? 
Paul Landers: Da, ponekad se dese stvari koje nismo planirali, iz takvih situacija uglavnom se izvlačimo koristeći ranije stečena iskustva na koncertima. U principu, ne volimo da improvizujemo, volimo da se sve odvija po planu, od početka do kraja koncerta.


Beograd Za novi spektakl kontroverzih Nemaca oprema dolazi u 21 šleperu i 7 autobusa, a bend stiže u Beograd iz Italije. Sa najavom nove turneje, Rammstein je već istakao da je novi spektakl njihovo olujno i snažno ponovno rođenje a s tim u vezi, u Kombank Arene čekaće vas sledeće: 
Velika bina iz 4 dela koja se postavlja na jednom delu Arene a zatim “roluje” do pozicije za koncert; ogromni broj specijalnih efekata koji će činiti crveni dim, “vatrene” komete, goruća žičana zavesa, plamene prskalice, srebrne i crvene rakete i mnogo toga… 
Za svoje potrebe dok su u Beogradu, Rammstein je zamolio za četiri prostorije za bend, jednu svlačionicu gde će biti smešteni kostimi i jednu za afterparty. Kao i prošli put, propusnice za žurku dobijaće fanovi tokom koncerta. Za uređenje ovih prostorija nema posebnih uslova sem jednog – da bude jednostavno i sa ukusom namešteno. 
O ishrani celokupnog tehničkog osoblja kao i benda, brinuće njihova lična ketering služba koja putuje sa turnejom. Pre izlaska na scenu, pojedini članovi benda opuštaju se uz yogu tako da će im na raspologanju biti instruktor joge. Set lista na nedavno održanim koncertima u Francuskoj bila je sledeća tako da se predpostavlja da će slična biti i na koncertu u Beogradu: 

  1. Ich tu dir weh
  2. Wollt ihr das Bett in Flammen sehen?
  3. Keine Lust
  4. Sehnsucht
  5. Asche zu Asche
  6. Feuer frei!
  7. Wiener Blut
  8. Mein Teil
  9. Ohne dich
  10. Benzin
  11. Du riechst so gut
  12. Links 2-3-4
  13. Du hast
  14. Bück dich
  15. Ich will
  16. Mein Herz brennt (Piano Version)
  17. Sonne
  18. Pussy

Ulaznice po cenama od 3500, 3600, 4000, 4900, 5500 i 5900 dinara u prodaji su na svim prodajnim mestima CS Eventima kao i na blagajnama Kombank Arene, Bilet centra Beograda, Doma omladine, „Ušće“ Shopping centra kao i putem sajtova: www.kombankarena.comwww.eventim.rs

Pre RAMMSTEIN-A na sceni Kombank Arene, 28. aprila, kao podrška nastupiće DJ Joe Letz iz COMBICHRISTA. Joe prati Rammstein na celoj turneji izvodeći Rammstein DJ set i ekskluzivne remikse. 

Rammstein postoji još od 1994. godine, koji od svog početka nastupaju u istom sastavu: Till Lindemann (vokal), Richard Z. Kruspe (gitara), Paul Landers (ritam gitara), Oliver Riedel (bass), Christoph Schneider (bubnjevi), Christian Flake Lorenz (klavijature).

Postanite član Rammstein Serbia Fanclub-a!

Rammstein Serbia Fanclub
www.forum.rammstein-serbia.com

LINK: » B92.NET » RAMMSTEIN SERBIA FORUM
DATUM: 26.04.2013





« Nazad

Vrh ˆ