RAMMSTEIN

ISTORIJA

BIOGRAFIJE

DISKOGRAFIJA

NAGRADE

FAQ/PITANJA


 


 
Rammstein Serbia Forum

 

 


 
Rammstein Serbia Website Statistics

Pretraži:


free counters

 
 
 Till Lindemann 
Photo © Paul Brown

Ime i Prezime: Till Lindemann
Datum Rođenja: 04.01.1963.
Mesto Rođenja: Leipzig, Germany
Visina: 1,93 m
Težina: 90 kg
Boja Očiju: Plava/Zelena
Boja kose: Smeđa
Funkcija u Bendu: Vokal
Pozicija na Bini: Napred - Sredina
Marka Instrumenta: Shure
Prethodni Bend: First Arsch, Feeling B (bubnjevi)
Porodični život: Neoženjen
Zanimljivosti: Pirsing na obrvi; Ožiljak na stomaku

Till Lindemann je odrastao sa roditeljima i sestrom šest godina mlađom od njega u malom mestu Wendisch-Rambow. Otac Werner bio je pisac i pesnik, dok je majka Brigitte radila kao novinar i voditelj na radiu. Sa ocem je bio u lošim odnosima, čestim neslaganjima, dok je uz majku najviše provodio vremena u detinjstvu. Nakon razvoda, Till nikako nije pričao sa ocem.

Kako kaže prvu seksualnu avanturu je doživeo sa 16. godina. Bio je aktivan sportista i to pre svega bavio se plivanjem. Bio je veoma uspešan, što je i dokazao pobedom na Evropskom šampionatu za juniore. Till-ov otac umire novembra 1992. godine, a sin mu nikada do sada nije posetio grobno mesto. Poznato je da je pesmu "Heirate Mich" napisao inspiracijom svoga oca. Izbegao je služenje vojske zbog čega je imao dosta problema. Njegov prvi posao je bio rad u fabrici za sečenje uglja. Otpustili su ga nakon samo 3 dana, jer nije bio zadovoljan radnim mestom. U to vreme su ga zvali "muška drolja" , jer je menjao mnogo partnerki. Bio je oženjen, ali se ubrzo i razveo. Ima dve ćerke, Nele i Marie-Louise.

Sada živi u Berlinu-Prenzlauer Berg u apartmanu sa velikim prozorima. a takođe poseduje i kuću sa velikim imanjem u mestu Schwerin, gde voli dosta vremena da provede uživajući u jezeru i zelenilu. On obožava prirodu i lov na divljač. Od ostalih muzičkih pravaca voli da posluša Chris Isaak-a. U odnosu na ostale članove benda Till se teže opredeljuje za davanje intervjua. Puno je vezan i za ćerku gitariste Richard-a, Khiru Li Lindemann., koju smatra kao svoju. Završio je pirotehnički kurs, da bi mogao da je koristi na koncertima. Učestvovao je u snimanju dva filma "Amundsen" i "Vinzent". Takođe, je napisao i knjigu sa prelepom poezijom "Messer".

Što se tiče muzičke karijere, prvo je započeo kao bubnjar u bendu First Arsch 1986. godine i nakon ulaska u novo oformljeni bend Rammstein započinje i svoju pevačku karijeru.« Nazad

Vrh ˆ