TEKSTOVI

ORIGINAL & PREVODI

RECENZIJE


 


 
Rammstein Serbia Forum

 

 


 
Rammstein Serbia Website Statistics

Pretraži:


free counters

 
 
 


« Nazad

01. Sehnsucht (Čežnja)

Pesma govori o seksualnoj čežnji, i njegovom razočarenju što ta čežnja nije zadovoljena.
U refrenu kaže kako čežnja ubada kao insekt, i ne oseća je dok spava, prst mu klizi ka Meksiku i tone u Okean (što u ovoj pesmi predstavlja ženski polni organ).
"Sehnsucht ist so grausam!" -  Čežnja je tako svirepa!

02. Engel (Anđeo)

Neki ljudi veruju da se posle smrti čovek pretvara u anđela. Ali naravno Rammstein predstavlja anđele kao uplašena i nesrećna bića, jer ih niko ne vidi, jer su sakriveni iza oblaka, i u pesmi se kaže “Gott weiß ich will kein Engel sein!” - Bog zna da ne želim da postanem anđeo

03. Tier (Životinja)

Pesma je o incestu, gde otac siluje ćerku, i kakva je to žena koja ne vidi da joj je muškarac “Tier” – Životinja. Ćerka (najverovatnije) ubija oca, i piše o tome, samoj sebi pismo njegovom krvlju.

04. Bestrafe Mich (Kazni me)

A: Pesma je o relaciji izmedju Boga i čoveka, govoreći o tome kako čovek voli da bude kažnjavan (verovatno zbog svojih grehova). “Der Herrgott nimmt, der Herrgott gibt!” Gospod Bog daje, Gospod Bog uzima!

B: Takođe, može da se na pesmu gleda kao na SM verziju, jednog para. Žena je u ovom slučaju Gospod koji mu daje kad želi, ali mu i uzima kad želi!

05. Du Hast (Ti imaš)

A: Jedna od najmisterioznijih i najkontraverznijih pesama za prevod, a takođe sigurno i najpopularnija pesma Rammstein-a. Cela je jedna velika dvosmislica, nemačka verzija kaže "imati" a engleska "mrzeti".
U pesmi se citira nemačka zakletva na venčanju. Ženski vokal kaže "Ja" - (da), dok Till kaže "Nein" - (ne). U engleskoj verziji Till kaže "Never" - (nikada). I dalje se nakon niza godina ne zna da li su hteli da kažu "ti me imaš" ili "ti me mrziš", što ih verovatno jako zabavlja.

B: Naziv pesme "Du Hast" se prevodi kao "Ti imaš (mene)", a ne "Ti me mrziš"! Dugo je bilo spekulisanja oko samog prevoda, međutim, sličnost same reči hast i hasst, dovela je do ovakvih zabluda.
Rammstein je snimio i englesku verziju ove pesme sa prevodom "You Hate", baš zbog ovih sličnosti, dok su takođe objavili i englesku verziju pesme "Angel" sa sličnim tekstom originalne pesme "Engel".

06. Bück Dich (Sagni se)

Pesma govori o seksualnoj dominaciji, silovanju, i moguće, osobi koja bi želela na čoveku da okuša sodomiju. Mnogi mediji nakon izvođenja ove pesme uživo, nagađali su da su oni homoseksualci, međutim, naravno da je to samo jedna obična laž u moru laži koje su o njima izgovorili na počecima karijere.

07. Spiel Mit Mir (Igraj se sa mnom)

Pesma govori o incestu između dva brata. Mlađi brat ne može da zaspe, pa u pomoć zove starijeg brata da mu pomogne da dođe do sna... Na kraju pesme, Till kaže da ne postoji stvar kao savršena porodica.

08. Klavier (Klavir)

U ovoj pesmi se radi o muškarcu koji je toliko voleo kako njegova devojka (ili žena) svira klavir, da ju je zaključao u potkrovlje kako bi to radila samo za njega. Jednoga dana su se pojavili njeni roditelji, i naterali ga da otključa sobu, gde su zatekli svoju ćerku mrtvu za klavirom. On ju je ubio, i ona je zauvek svirala samo za njega.

09. Alter Mann (Starac)

U pesmi se radi o čoveku koji posmatra starca koji gleda svoj odraz u vodi, i svaki put kada se voda uzburka, starac se trudi da je smiri jer je zaposednut svojim odrazom u vodi. Čovek baca kamen u vodu iz dosade, starac je ponovo smiruje, i dok umire, pokušava da ga upozori da će mu sopstveni odraz doneti istu sudbinu i da će preklinjati za spas. Kada se voda konačno opet smiri, čovek vidi svoj odraz, i on takođe postaje zaposednut. Tada shvata poentu priče starca, i doziva ga da mu spase dušu.

10. Eifersucht (Ljubomora)

Neki smatraju da je ovo pesma o kanibalizmu, prožetom ljubomorom. Neki vide drugo značenje, a to je da ovo uopšte nema veze sa pravim kanibalizmom, da se Till u emotivnom naboju figurativno izrazio, i da govori o ljubomori koja izjeda. Predstavlja ljubomoru kao nekog kanibala koji će ga proždrati. Opet čuveno Rammstein-ovo duplo značenje.

11. Küss Mich [Fellfrosch] (Poljubi me [Krznena žabo])

Ovo je pesma o ženi koja jako čezne za oralnim seksom, ali ga retko dobija zbog lošeg (gorkog) ukusa. U ovoj pesmi Krznena žaba, u stvari, predstavlja ženski polni organ.

Recenzije © 2011 frau lindemann - Rammstein Serbia Fanclub
« Nazad

Vrh ˆ